Prechod na navigáciu vodorovná Prechod na navigáciu Hlavné menu
Bodrog Tisza HU

Várak és várromok

A „CSONKAVÁR“ ROMJAI
Cím: Királyhelmec
- a várkastélyt amelynek ma már csak romjait láthatjuk, Perényi Péter építtette 1526-ban. A vár csak két évtizedig állt, mivel császári parancsra 1548-ban leromboltatják. Valószínüleg csak megbonthatták és pusztulni hagyták, köveit más építkezéseknél felhasználva. Ma már csak két fala áll romosan, Csonkavárnak nevezik a környékbeliek. A Csonkavár Királyhelmec egyik szimbóluma.
Megközelítés: a királyhelmeci domb lejtőjén allnak a vár maradványai


 

A NAGYKÖVESDI VÁR ROMJAI
Cím: Nagykövesd
- a magaslatokon elterülő várat a 13. században építették a község peremén. 1451-ben Ján Jiskra meghódította és támadásokat vezérelt a várból a környékre. 1458-ban a várat elfoglalta a királyi hadsereg és a 17. században lerombolta. Ma már csak a nagy sokszögü bástya és a fal egyes töredékei maradtak fenn.
Megközelítés: Királyhelmectől 14 km-re délnyugatra, Nagykövesd községében
Elérhetőség: Községi hivatal Nagykövesd, Nagy Attila polgármester, tel.: 42156/63 77 211

 


 

webygroup

A Bodrogtour Egyesület a 2016- os évben újra frissítette a Bodrogköz kulturális, természeti értékeit és műemlékeit bemutató propagációs anyagait (képeslap, térkép, brosúrák), melyek nyomdai kiadásait a Bethlen Gábor AlapkezelőZrt. –hez benyújtott pályázat a „ Szervezetek nyílt pályázati programon belül“a „Magyar kultúráért és oktatásért - felvidéki regionális pályázati program (2016)“ felhívásban elnyert támogatás segítségével fedezte. A támogatás összege 100 000 HUF volt, melyből 500 db képeslap, 100 db térkép és 100 db brossúra készült el. Reméljük további frissebb propagációs anyagok kiadására lesz lehetőségünk az idén is.


pontosítani

ma 2019.10.15 van

ma Terézia névnapja van

Részletes naptár


Slovenská verzia
English version

2189155

Főoldal